Ikhouvanouddorp
- 1911 -

Onze selectie van dorpen om te bezoeken

We richten ons nu op deze vreedzame en tijdloze plaatsen die de dorpen van Europa zijn. Genesteld tussen bergen, hoog op rotsen, geïsoleerd op eilanden ... Deze tijdloze plaatsen zijn ideale bestemmingen om een dagje uit te brengen. Ontdek zonder verdere vertraging onze selectie van de 5 mooiste dorpen van Europa.

Giethoorn, Nederland

Het pittoreske dorpje Giethoorn heeft geen wegen of auto's. Je kunt deze tijdloze plek bereiken via zijn vele grachten en 176 charmante kleine bruggetjes. Dit dorp trekt duizenden toeristen per jaar die graag de ervaring van het Nederlandse platteland willen beleven en een meer ontspannen dagelijks leven willen.

Hallstatt, Oostenrijk

Hallstatt, gelegen tussen een prachtig meer en een weelderige berg, is een sprookjesachtig dorp met een romantische sfeer die de schoonheid van Oostenrijk uitbeeldt. Het dorp staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het dorp Popeye, Malta

Voor alle nostalgische van de beroemde eter spinazie, is het mogelijk om het dorp van zijn avonturen, Sweethaven te bezoeken. Gebouwd op het eiland Malta in 1980 door Disney Studios en Paramount, biedt dit veelkleurige dorp verschillende activiteiten rond haar 19 houten huizen, in de buurt van prachtige kliffen. Toegang: 15 €

Bibury, Engeland

Groene weiden, oude huizen, valleien met uitzonderlijke natuurlijke schoonheid ... Het dorp Bilbury is een verborgen schat van de Cotswolds. De rivier de Coln, die door het dorp loopt, is vol met forel en andere heerlijke vissen die de toon zetten voor de lokale keuken.

Rothenburg Ob Der Tauber, Duitsland

Rothenburg Ob Der Tauber is geen volledig onbekend dorp. Inderdaad, dit kleine dorpje in Duitsland inspireerde Walt Disney-studio's om de inrichting van de wereld van Pinocchio te creëren. Rothenburg Ob Der Tauber heeft veel middeleeuwse gebouwen zoals het kasteelpark, de Marktplatz en de wallen.

Wat vind je van deze selectie? Er zijn verschillende andere interessante dorpen, maar deze 5 belangrijkste plaatsen hebben elk hun eigen bijzonderheden.